Blog > Komentarze do wpisu

CZŁOWIEK, FUNKCJONOWANIE ORGANIZMU, NARZĄDY. CHOLESTEROL. GŁODÓWKA. EKO. HEMOROIDY, SIEDZĄCY TRYB ŻYCIA, ZATWARDZENIA.

____________________________________________________________________________________

DOLEGLIWOŚCI. ELIMINACJA. ♥♥♥♥♥

 

BH.49.

MOTTO: MĄDRE  DECYZJE  TO  PUENTA. *****

 

JAK  SOBIE  ZNAJDZIESZ  TABELE  Z  PRODUKTAMI  ODPOWIEDNIO  PROZDROWOTNIE,  ODCHUDZAJĄCO  SKLASYFIKOWANYMI,  CZYLI:

Wg tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ PRODUKTU, wówczas sprawę otyłości opanujesz, jeśli nie to pozostaniesz przy stanie wiedzy, która przekłada się na plagę otyłości, także cukrzycy typu 2.

 

ISTOTNY  W  DIECIE  CZŁOWIEKA  JEST  TEŻ  ENERGETYCZNY,  NAJZDROWSZY  DLA  NASZEGO  ORGANIZMU:

CHLEB  TYPU  KR-IRL, również jego odmiany. Dokonuj zdrowych wyborów. P. S. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec warto.

 

DOSTOSOWANIE  SIĘ  DO  TABEL  ZALECANE  I  DOZWOLONE  WG  IŻ  PRODUKTU,  POZWALA  W  2-3  DNI:

Ustabilizować poziom cukru we krwi i nie jest to trudne.

 

WAŻNE:

CHLEB  NA  OSTEOPOROZĘ-IRL, CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL (także pozostałe odmiany IRL), oraz klasyfikacja pożywienia wg tzw. NISKICH  WĘGLOWODANÓW  TJ. DO  26%  WZROSTU.

 

TO  WŁAŚNIE  PRZY  PROBLEMACH  Z  ODŻYWIANIEM,  PRZY  ZWALCZANIU  WSZELKICH  CHORÓB / OTYŁOŚCI, NADCIŚNIENIA, MIAŻDŻYCY, RÓWNIEŻ  CUKRZYCY  TYPU  2:

Niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo sklasyfikowanymi wg tzw. IŻ  PRODUKTU.

 

WYKAZ  PRODUKTÓW  ZNAJDZIEMY  W  PUBLIKACJI,

pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****

Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.

 

ROZDZIAŁ  NR  R33  ZWIERA  ZESTAW  ĆWICZEŃ  NA  MIĘŚNIE  OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE:

Które w praktycznej indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka oraz kształtują tzw. płaski brzuch. 

 

ROZDZIAŁ  NR  R46  PRZEDSTAWIA  ANALIZĘ  BŁĘDÓW: 

Otyłościowo  /  cukrzycowych  zawartych w tabelach wg klasyfikacji o nazwie tzw. Indeks glikemiczny. Ogółem 5 stron tekstu i wiele merytorycznych przykładów.

 

AUTORZY  PUBLIKACJI:

PŻ  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. (praca zbiorowa): Dr inż. Jarosław MICHAŁ (Organizacja / koordynacja, Konsultant generalny ur. 1951 r.) oraz cały zespół naukowy IRL  KRAKÓW (skład zmienny). *****

 

KOD  7  TJ.  BIAŁKA,  TŁUSZCZE,  WĘGLOWODANY,  WITAMINY,  SKŁADNIKI  MINERALNE,  BŁONNIK,  WODA:

Wymienione substancje są niezbędne do tego, by nasz organizm funkcjonował prawidłowo, komórki odpowiednio się tworzyły i regenerowały, w przeciwnym bowiem razie nowo powstające, są coraz gorszej jakości, w wyniku czego dochodzi najpierw do dolegliwości, następnie do rozlicznych chorób, szybkiej starości, aż w końcu do przedwczesnej śmierci. Długość życia komórek jest zróżnicowana np. leukocyty (białe krwinki) żyją około 10 dni, niektóre kubki smakowe na języku tylko kilka godzin, komórki mięśni kilka miesięcy, a komórki kości żyją aż 7-8 lat. W naszym organizmie następuje ciągły proces odnawiania się, czyli odbudowy. Aby mógł on przebiegać racjonalnie, musi być dostarczony materiał do budowy tychże komórek. Materiałem są oczywiście związki pokarmowe i składniki odżywcze, pozyskiwane przez nasz organizm wraz ze zjadanym pożywieniem.

 

KONKLUZJA  FINALNA:

Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB  TYPU  KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk / 24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

 

R E F L E K S J A:

INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

 

CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:

75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.


W  ODŻYWIANIU  PODSTAWOWYM  ZAŁOŻENIEM  JEST  TO  CO  JEMY,  A  NIE  O  KTÓREJ  GODZINIE  I  W  JAKICH  PORCJACH:

Organizm zakodowany jest genetycznie tak, aby oddziaływać na spożyty produkt żywnościowy adekwatnie co do składu tego produktu i wobec którego poszczególne narządy organizmu wykonują; zaprogramowane ewolucyjnym życiem na Ziemi reakcje (wyuczone przez miliony lat). Nieistotnym czynnikiem jest godzina, a pomniejszym ilość spożywanego pokarmu: liczy się zawsze skład pierwiastkowy „produktu” zjedzonego przez człowieka. Wszystkie czynniki inne niż skład mają znaczenia drugorzędne i można je nawet wstępnie pominąć. P. S. Pora spożywania posiłków nie jest istotna, a ich ilość powinna być uzależniona od indywidualnych potrzeb organizmu.

 

AUTOR: INSTYTUT  NAUKOWO-BADAWCZY  IM. PROF. RYSZARDA  LORENCA  W  KRAKOWIE. *****

Wydawca: Wydawnictwo Naukowe  INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW. 

Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL

ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

 

BH.49.

ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

 

Biologia, medycyna.



____________________________________________________________________________________

wtorek, 27 sierpnia 2013, cecyliakonkol

Polecane wpisy